16 січня, 2022

29 онлайн-музеїв, аби урізноманітнити уроки

 


“Нова українська школа” зібрала добірку найцікавіших закордонних і українських онлайн-музеїв, які можуть допомогти урізноманітнити уроки чи вільний час.

Національний музей космонавтики імені Корольова й садиба Корольова в Житомирі

Тут можна прогулятися біля величезного космічного корабля, детально роздивитися уламки метеорита, місячний ґрунт і їжу в тюбиках, яку брали в політ космонавти. До того ж пропонують провести шкільний урок у музеї. Обіцяють, що діти спробують імітацію роботи у відкритому космосі, проводитимуть досліди з вакуумним насосом та плазмовою кулею, імітуватимуть стан невагомості для рідини, створять найпростіший реактивний двигун.

А от під час екскурсії будинком, у якому народився та виріс Сергій Корольов, можна розглянути його особисті речі

Музей мінералів у Києві

У музеї налічуються понад 2000 експонатів з усього світу. До того ж на сайті є експозиція з докладними фотографіями мінералів і описами.

Палеонтологічний музей у Києві

У музеї представлена історія розвитку тваринного й рослинного світу від прадавніх часів. Нині тут – 1 мільйон експонатів. Зокрема, можна роздивитися кістки вимерлих хребетних тварин, панцирі різноманітних безхребетних, рештки найдавніших організмів, відбитки листя прадавніх рослин.

Проєкт віртуальних подорожей “Музеї просто неба

Тут представлені сім автентичних музеїв просто неба. Автори обіцяють, що так можна торкнутися до минулого, що було кілька століть тому, ознайомитися з українськими культурою й побутом та зрозуміти, чим вони цікаві й унікальні.

Стоунхендж у Великій Британії

Стоунхендж визнаний об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. У віртуальному музеї можна переглянути історію й візуалізовані припущення, як 5000 років тому люди, які ще не винайшли колесо, перевезли чотиритонні споруди з блакитного каменю за 240 км.

А ще дізнатися про теорії, для чого каміння там поставили. Наприклад, деякі вчені припускають, що це місце використовувалося для святкування зимового сонцестояння, а деякі – для літнього. Ще дехто вважає, що там робили жертвоприношення, а хтось каже – що зцілювали людей.

Тож і ви можете “погуляти” пам’яткою й поміркуйте про версії виникнення Стоунхенджу.

Детальніше: 

https://nus.org.ua/articles/doslidzhuvaty-ne-vyhodyachy-z-domu-29-onlajn-muzeyiv-aby-uriznomanitnyty-uroky/