17 червня, 2022

Реєстрація на проєкт «Енергоефективні школи: нова генерація»


 


Всеукраїнська благодійна організація «Інститут місцевого розвитку»  нагадує, що одним із  напрямків  діяльності закладів освіти є впровадження освітніх проєктів, зокрема проєкту «Енергоефективні школи: нова генерація». 

Реєстрація https://energyschool.org.ua/

У цьому проєкті розроблена та функціонує дистанційна освітня платформа energyschool.org.ua, яка рекомендована МОН для використання у ЗЗСО України. Напрямки діяльності проєкту – навчання молодого покоління енергетичній грамотності, основам енергоефективності та раціонального використання природних ресурсів, формування екологічної свідомості та відповідальності. На платформі energyschool.org.ua для учнів 4-х-11-х класів пропонуються чотири безкоштовні освітні курси, а також низка конкурсів енерго-екологічного спрямування. 

За період впровадження проєкту до навчання долучилися майже 2600 ЗЗСО України (16% українських шкіл), кількість учасників проєкту перетнула позначку у 773 000 осіб. Проєкт невпинно рухається вперед зі сподіваннями, що нинішнє покоління школярів житиме в енергетично незалежній та екологічно чистій країні. 

 Зверніть увагу, що  вже зареєстровані школи мають можливість продовжити вивчення освітніх курсів у 2022-2023 н. р. 

Важливість проєкту «Енергоефективні школи: нова генерація» складно переоцінити – за досвідом розвинутих європейських країн лише зміна звичок енергоспоживання громадян дозволяє заощадити до 10% використаних енергоресурсів навіть без впровадження будь-яких матеріальних заходів. З огляду на можливості збільшення енергоефективності економіки країни вивчення наших курсів зумовить не лише підвищення освітнього рівня громадян, а і сприятиме зростанню енергетичної грамотності та екологічної свідомості. Це у підсумку сприятиме зменшенню потреби в імпорті енергоносіїв та відповідатиме загальнодержавним цілям досягнення Україною енергетичної незалежності та збільшення використання відновлюваних джерел енергії. 

 Контактна особа з питань адміністративної підтримки проєкту – Тетяна Прокопенко, тел. +38 050 928 56 86, ел. адреса: prokopenko@mdi.org.ua.