11 серпня, 2023

Про порядок ведення безпекового паспорту закладу освіти

 



11 серпня 2023 року, у рамках Всеукраїнського проєкту «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі»,  відбулася  онлайн-нарада з питань формування паспорту безпеки закладу освіти.

Організатори онлайн-заходу: управління освіти Чернівецької міської ради, спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі Чернівецької ТГ, Р. Тіміш,  сектор ювенальної превенції відділу превенції Чернівецького РУП ГУНП в Чернівецькій області, М.Басараб,  начальник сектору ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області, Р.Єнакі, начальник сектору ювенальної превенції відділу превенції Чернівецького РУП ГУНП в Чернівецькій області,  сектор супроводження договорів Центру технічної охорони УПО Чернівецької області, П.Урсуляк, завідувач сектору супроводження договорів Центру технічної охорони УПО Чернівецької області.

До наради приєдналися керівники закладів освіти.

Безпековий паспорт закладу освіти – накопичувальний довідково-інформаційний документ, що відображає актуальний стан забезпечення безпеки у закладі освіти та включає в себе первинну інформацію про заклад освіти, негативні явища у його освітньому середовищі, фактори, що їх обумовлюють чи можуть обумовити їх виникнення, а також відомості про динаміку змін з цього питання.

Команди планування безпеки та відповідальних за безпеку освітнього середовища до початку навчального року формують паспорт безпеки.

Джерелами інформації для заповнення безпекового паспорту закладу освіти можуть бути: документи (довідки, звіти, висновки, акти, рішення, плани, листи, пояснення, повідомлення, тощо) відповідних суб’єктів взаємодії, інших державних органів, юридичних осіб  незалежно від форми власності; результати анкетування учнів та педагогічних працівників; акти обстежень приміщень закладу освіти, прилеглої території, дорожньої інфраструктури доріг до (із) закладу освіти, проведених спеціалістом з безпеки самостійно або із залученням спеціаліста.

Обговорили питання  обстеження закладів освіти  на предмет технічної укріпленості відповідно ДСТУ CEN/TS 14383-6:2022 “Запобігання злочинам. Місцеве планування та проектування будівель. Частина 6. Школи та навчальні заклади”.