26 червня, 2022

Професії майбутнього_1

 

1. Інженер зеленого транспорту 


👆Транспорт – болюча тема урбаністів, і на це є багато причин. Це один із основних джерел викидів двоокису вуглецю, що прискорює глобальне потепління шляхом споживання величезних об’ємів пального у двигунах внутрішнього згорання. Додайте до цього забруднення ґрунтових вод токсичними стоками з автодоріг та автомийок, шумове забруднення, втрату міського простору (до 50% площі сучасних міст відводиться на автодороги, парковки, гаражі) та розростання примість, знищення місць проживання диких тварин та сільськогосподарської землі – будь ласка, ви отримали ідеальну зброю зниження якості життя всього людства та пришвидшення екологічної катастрофи. 

Рішенням цієї проблеми є введення зеленого транспорту. Зелений транспорт не шкодить довкіллю або шкодить мінімально, при цьому він значно дешевший та ефективніший за традиційні методи транспортування. На сьогодні це велосипеди, ролики, самокати, електроавтомобілі, системи міського транспорту та навіть орендовані автомобілі – взяти автівку напрокат значно краще для екології, ніж купувати власну. До речі, у зв’язку із пандемією COVID-19, продаж велосипедів, самокатів та інших видів зеленого транспорту, різко зріс. 

👆Інженер зеленого транспорту займатиметься розробкою екологічно ефективних видів автомобільної, залізничної та повітряної транспортної галузей. Ця професія буде універсальною, і ви зможете брати участь в усіх галузях створення та обслуговування екологічного транспорту. Інженер зеленого транспорту зможе обрати спеціалізацію в трьох ріхних сферах: конструктор, технолог та випробувальник.

Для входження в професію необхідна вища освіта з інженерії автомобільного транспорту, отримати яку в Україні можна в більшості технічних університетів. 

Аби стати хорошим інженером-автомеханіком треба володіти знаннями одразу в кількох сферах: математика, авіація, транспорт, електроніка, екологія тощо.


☺Домашнє завдання

Виконайте 3 завдання


👆Важливо!! 
У професії "Інженер зеленого транспорту" важливим є аналітичний, логічний склад розуму, уважність до деталей та дисциплінованість.