27 червня, 2022

Літня школа «Впровадження проєктного менеджменту в освітню діяльність: вимога часу. Школа проєктного менеджменту» Модуль 1

 


Літня школа Чернівецький центр професійного розвитку педагогічних працівників – 2022 продовжує свою діяльність.

Сьогодні відбулася перша онлайн-зустріч учасників семінару-практикуму з теми «Впровадження проєктного менеджменту в освітню діяльність: вимога часу. Школа проєктного менеджменту».
Навчальний курс розроблений спільно Чернівецьким ЦПРПП та Чернівецьким регіональним офісом "ULEAD з Європою". Розробники: Родіка Тіміш, консультант комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Чернівецької міської ради, тренер підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти природничої освітньої галузі за програмою «Реалізація Державного стандарту базової середньої освіти на засадах Концепції «Нова українська школа» та Тетяна Татарчук, керівник Чернівецького регіонального офісу Програми «ULEAD з Європою».
Курс є унікальним, тому, що його мета: ознайомити освітян з проєктною діяльністю освітніх організацій за умов необхідності використання специфічних методів та інструментів в управлінні проектами; сформувати у педагогічних працівників належних практичних вмінь і навичок застосування універсального інструментарію розробки та реалізації проєктів з метою досягнення ефективного існування та розвитку закладів освіти.
Модерували захід та реалізували теоретичну частину першого модулю «Пошук продуктивних ідей для проєктів. Потреби і можливості. Структура проєктної заявки. Обґрунтування проєкту»
Спікери практичної складової заходу:
Уляна Легусова, директорка Чернівецького ліцею №19 імені Ольги Кобилянської, презентувала досвід закладу освіти, власний досвід впровадження різноманітних соціальних проєктів;
Альона Бежан, виконавча директорка, психологіня, менеджер проєктів БФ «Нова сім’я», радник міського голови з соціальних питань, поділилася корисними посиланнями та інформацією, щодо конкурсів прєктів у сфері освіти: наявних та перспективних можливостей;
Tetiana Mosin, співзасновниця центру робототехніки «Ботеон», проєктна менеджерка ГО «Фонд Буковина інноваційна» аргументувала важливість та актуальність залучення закладів освіти до впровадження проєктних ініціатив, зокрема із залученням ВПО та презентувала власний досвід проєктної діяльності.
Завтра учасники семінару – практикуму проведуть очне заняття та спробують сформулювати власну проблему проєкту, мету, цілі, побудувати «Дерево проблем» та «Дерево цілей».
Організатори висловлюють вдячність спікерам та учасникам заходу та бажають успіхів всім педагогам які долучилися до інноваційного заняття.