06 липня, 2022

Зустріч освітян із представниками громадського сектору

 


На днях відбулася зустріч із представниками громадського сектору, які співпрацюють з закладами освіти Чернівецької міської ради. Питання взаємодії заради розвитку, відбудови громад - на часі.

У червні 2022 року трапилася важлива історична подія – Європейська Рада своїм рішенням надала Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Це - потужний сигнал українцям і всьому світу, що європейська спільнота солідарна з Україною в її боротьбі з агресором. Новий статус відкриває для України нові можливості: щодо фінансової допомоги ЄС призначеної для країн, які готуються до вступу в ЄС, яка надається у формі грантів, інвестицій та технічної допомоги. Також, важливим процесом в освіті є впровадження фінансової автономії, а це – потреба у міцних навичках управління, команді, яка готова підтримати, а головне – спроможність узяти на себе відповідальність за результат рішень.
Спілкувалися із представниками громадських організацій та благодійними фондами, які займаються питаннями освіти: заступник Чернівецького міського голови, Юрій Лесюк та начальниця управління освіти Чернівецької міської ради, Ірина Ткачук.
Мала честь бути присутньої на зустрічі та поділитися власним досвідом з питань важливості об’єднання зусиль державного та громадського сектору у вирішенні проблем освітньої галузі.
Питання організації комунікації освітян з громадськими діячами розкриває авторський навчальний курс розроблений спільно Чернівецьким ЦПРПП та Чернівецьким регіональним офісом "ULEAD з Європою «Впровадження проєктного менеджменту в освітню діяльність: вимога часу. Школа проєктного менеджменту» (розробники: Родіка Тіміш та Тетяна Татарчук).
Курс є унікальним та інноваційним, тому що його мета – ознайомити освітян з проєктною діяльністю освітніх організацій за умов необхідності використання специфічних методів та інструментів в управлінні проєктами; сформувати у педагогічних працівників належні практичні вміння і навички застосування універсального інструментарію розробки та реалізації проєктів з метою досягнення ефективного існування та розвитку закладів освіти, зокрема із співпрацею з ГО та БФ.

РЕЄСТРАЦІЯ на ІІ Літню школу Проєктного менеджменту - серпень, 2022
Як голова новоствореної ГО «НАША ДОМІВКА» розкрила основні напрямки діяльності організації, зокрема з реалізації проєктів, спрямованих на вирішення актуальних суспільних проблем у сфері освіти, працевлаштування, екології, благоустрою та розвитку інфраструктури територіальних громад.
Одним із напрямків власної діяльності є менторство у Проєкті «ПЕРЕЗМІСТ» якій є частиною проєкту «Нові соціальні зв’язки, нові життєві сенси, нова робота для тих, хто все це втратив через війну», що реалізується ГО «Інститут політико-інформаційних досліджень» за сприяння UNDP Ukraine / ПРООН в Україні у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу,
тому запропонувала учасникам зустрічі використовувати у роботі із внутрішньо перемішеними особами (напрямок залишається актуальним), інструментарій Гри «Світ Громад».
Впевнена, що співпраця – запорука успіху!
Дякую за можливість долучитися до майданчику для обговорення актуальних питань громади!