10 квітня, 2023

Учні пілотного закладу освіти у рамках проєкту «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі» взяли участь в урочистому відкритті класу безпеки

 

06 квітня 2023 року,  під час робочого  візиту  директору Департаменту запобігання НС ДСНС України на Буковину, відбулось урочисте відкриття класу безпеки. Навчальний простір відкрито у межах реалізації всеукраїнського проєкту Міністерства освіти і науки України, ухваленого розпорядженням Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до плану основних заходів цивільного захисту на 2022 рік» від 7 вересня 2022 року.

Надзвичайно пощастило учням Чернівецького багатопрофільного ліцею №4 Чернівецької міської ради, які   взяли активну участь у  заході, відчули атмосферу свята та впевнилися у важливості таких навчальних просторів.

До першого відкритого уроку у новоствореному класі безпеки на базі   Головного управління ДСНС у Чернівецькій області долучилися гості та високопосадовці краю:

 Директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям України,  Олександр Чекригін

начальник Чернівецької обласної військової адміністрації, Руслан Запаранюк

начальник Головного управління ДСНС у Чернівецькій області, Сергій Михайлюк

директор Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної військової адміністрації, Оксана Сакрієр

 начальник Управління освіти Чернівецької міської ради, Ірина Ткачук

заступник начальника Головного управління ДСНС з НС у Чернівецькій області, Ігорь Динис

начальник сектору пожежної безпеки відділу запобігання НС ГУ ДСНС України у Чернівецькій області, Віктор Михалко.













До організації першого уроку долучилися також, психолог відділу психологічного забезпечення та соціально-гуманітарної роботи Центру забезпечення діяльності Головного управління ДСНС, Ганна Колотило, провідний фахівець сектору зв'язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю Головного управління ДСНС, Анастасія Чебан,  спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі, Родіка Тіміш, заступник директора з виховної роботи Чернівецького багатопрофільного ліцею №4, Наталія Пастула.

Урок був цікавим та насиченим інформацією щодо правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій в умовах сьогодення.

Діти мали унікальну можливість поспілкуватися з старшим сапером відділення піротехнічних робіт групи піротехнічних робіт частини спеціальних та аварійно-рятувальних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, Василем  Матейчуком.

Зауважимо, класи безпеки – це в першу чергу інтерактивні класи, адже навчання відбуватиметься за умов постійної активної взаємодії усіх учасників навчального процесу.

Важливо зазначити, що створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу у закладах освіти, створення безпечного освітнього середовища є одним із головних пріоритетів держави в умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні.