30 травня, 2022

Географи об'єдналися для участі у Всеукраїнському семінарі з міжнародною участю «Професор Юрій Полянський: від плакорів Поділля до засніжених Анд» приуроченого 130-річчю з дня народження географа, геолога, археолога Полянського Юрія Івановича.

 


Сьогодні, 27 травня 2022, географічна спільнота України об’єдналася для участі у Всеукраїнському семінарі з міжнародною участю «Професор Юрій Полянський: від плакорів Поділля до засніжених Анд» приуроченого 130-річчю з дня народження географа, геолога, археолога Полянського Юрія Івановича.

✅ Організатори події:
Міністерство освіти і науки України
Українське географічне товариство
Тернопільський національний педагогічний університеті імені Володимира Гнатюка Географічний факультет
Львівський національний університет імені Івана Франка Географічний факультет
Наукове товариство імені Шевченка.
Метою Всеукраїнського семінару є комплексне осмислення різних аспектів у царині сучасної географічної, археологічної, туризмологічної та екологічної науки упродовж останніх десятиліть.
До онлайн-заходу долучилися науковці та аспіранти Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича
Мирослав Заячук, декан географічного факультету Чернівецького національного університету, доктор географічних наук, доцент кафедри географії України та регіоналістики;
Валерій Руденко, завідувач кафедри економічної географії та екологічного менеджменту Чернівецького національного університету, доктор географічних наук, професор;
Жанна Бучко, завідувач кафедри соціальної географії та рекреаційного природокористування Чернівецького національного університету, доктор географічних наук, доцент;
Родіка Тіміш, аспірант кафедри географії України та регіоналістики географічного факультету Чернівецького національного університету.
Характер семінару забезпечив унікальність академічного майданчику для обговорення ключових здобутків і головних викликів в окресленій царині наук, а також для рефлексії над сучасними їх трендами на європейському континенті.
Інтерактивне спілкування з онукою відомого науковця, пані Кристиною Полянською, сприяло відкритості та щирості під час обговорення.
Вдячні організаторам за надзвичайну географічну подію!🖥
💙💛 Все буде Україна!!