28 квітня, 2023

Заходи у рамках місячника охорони праці та безпеки життєдіяльності

 


Відповідно до Меморандуму про співпрацю та партнерство між ГУ ДСНС України у Чернівецькій області, ГУ НПУ в Чернівецькій області, ДОН ЧОВА та Чернівецькою міською радою, Меморандуму між Чернівецьким районним управлінням ГУ ДСНС України у Чернівецькій області та Управлінням освіти Чернівецької міської ради,

📍у рамках проєкту «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі»
📍 місячника охорони праці та безпеки життєдіяльності
у закладах освіти активізувалася просвітницько- інформаційна робота у напрямку створення безпечного освітнього середовища.
☝️ Рекомендує відвідати музей пожежно-рятувальної справи при ГУДСНС України у Чернівецькій області.
Учні пілотних закладів освіти Чернівецької ТГ, під час екскурсії до рятувального загону та до Музею, мали можливість ознайомитися з правилами пожежної безпеки, розширити уявлення про роботу пожежників, про способи гасіння пожеж та транспорт спеціального призначення. Рятувальники пожежної частини розповідали, як оперативно-рятувальні загони реагують на сигнал тривоги, як від їх швидкості і злагоджених дій залежить життя людей. Також, розповідали учням про те, як працює та чи інша техніка та відповідали на питання, які задавали діти.
📍Музей вразив з першого погляду. Сучасний, з величезною кількістю експонатів, які можна не тільки оглянути, а ще й спробувати покористуватися, як це робили попередні покоління рятувальників. Надзвичайно корисними для дітей та дорослих є поради фахівців щодо безпечної поведінки у мирний та воєнний час.
Екскурсії для учнів змістовні та проводяться у цікавому форматі.
📍У кімнаті пам’яті Чорнобиля діти мають можливість дізнатися про страшні наслідки Чорнобильської катастрофи.