24 квітня, 2023

На базі Чернівецької гімназії № 7 створена дружина юних рятувальників – пожежних

 

На базі Чернівецької гімназії № 7 створена дружина юних рятувальників – пожежних

📆 21 квітня, відповідно до Меморандуму про співпрацю та партнерство між Чернівецьким районним управлінням ГУ ДСНС України у Чернівецькій області та Управлінням освіти Чернівецької міської ради, на базі Чернівецької гімназії №7 створена дружина юних рятувальників – пожежних.
Діти виявили бажання стати помічниками рятувальників й розвивати рух юних пожежних- рятувальників.
Рятувальники спільно із спеціалістом з безпеки в освітньому середовищі взяли участь у проведенні першого засідання - посвяті у дружину юних рятувальників пожежників.
✅ До організації та проведення посвяти у ДЮРП долучилися:
Артем Кожокар, провідний інспектор відділу запобігання НС по м. Чернівці ЧРУ ДСНС у Чернівецької області, капітан служби ЦЗ,
Родіка Тіміш, спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі Чернівецької ТГ,
Олексій Килинич, директор Чернівецької гімназії №7
Тетяна Чайковська-Лукінів, заступник директора з виховної роботи
Марина Міщенчук, педагог – організатор.
✅ У актовій залі гімназисти продемонстрували присутнім теоретичні знання з пожежної безпеки, взяли участь у міні-змаганнях «Обійди прешкоду», «Противогаз». Щоб відчути себе вогнеборцями, юні дружиники рятувальники змагалися у вправності одягати бойовий одяг рятувальників.
✅ Фахівці з пожежної частини, в свою чергу, ознайомили дітей з особливостями роботи рятувальників, продемонстрували, як за допомогою вогнегасника можна загасити загорання, нагадали дітям правила пожежної безпеки.
На практиці, хлопці та дівчата спробували самостійно ліквідувати умовну пожежу.