04 липня, 2022

Перша Літня школа з проєктного менеджменту

 


Відповідно до розкладу проведення  Літньої школи – 2022 Чернівецького центру професійного розвитку педагогічних працівників, з 27 червня по 30 червня 2022 року відбулася Літня школа «Впровадження проєктного менеджменту в освітню діяльність: вимога часу. Школа проєктного менеджменту»

Навчальний курс розроблений спільно Чернівецьким ЦПРПП та Чернівецьким регіональним офісом "ULEAD з Європою".

Розробники:

Родіка Тіміш, консультант комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Чернівецької міської ради, тренер підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти природничої освітньої галузі за програмою «Реалізація Державного стандарту базової середньої освіти на засадах Концепції «Нова українська школа»;

Тетяна Татарчук, керівник Чернівецького регіонального офісу Програми «ULEAD з Європою».

Модерували проведення роботи школи проєктного менеджменту автори курсу, а також експерти та практики з даного напрямку, зокрема, Тетяна Морозова, к.б.н. доцент, доцент кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища Національного транспортного університету (Київ), голова наукової ради Всеукраїнської екологічної ліги, Уляна Легусова, директор Чернівецького ліцею №19 імені Ольги Кобилянської,  Тетяна Мосін, співзасновниця центру робототехніки "Ботеон", проєктна менеджерка ГО "Фонд "Буковина інноваційна", Альона Бежан, виконавча директорка, психологиня, менеджер проектів БФ "Нова сім'я", радник міського голови з соціальних питань, Жугаєвич Віра, вчителька математики Чернівецької ЗОШ №3.

Заняття проводилися як онлайн так і офлайн на базі Чернівецької ЗОШ І-ІІІ ст. №30, директор Оксана Яремко.

На протязі чотирьох днів учасники семінару - практикуму опрацьовували теоретичні блоки питань та  практичні складові програми, зокрема питання формулювання мети проєкту, побудови «Дерева цілей» на підставі «Дерева проблем», SMARТ – критеріїв для формулювання завдань тощо.

Працюючи в командах, групах, з використанням Jamboard, учасники курсу ініціювали, опрацювали та презентували власні ідеї майбутніх проєктів.

Курс є унікальним та інноваційним, тому, що його мета: ознайомити освітян з проєктною діяльністю освітніх організацій за умов необхідності використання специфічних методів та інструментів в управлінні проектами; сформувати у педагогічних працівників належних практичних вмінь і навичок застосування універсального інструментарію розробки та реалізації проєктів з метою досягнення ефективного існування та розвитку закладів освіти.

Організатори висловлюють вдячність учасникам Літньої школи «Впровадження проєктного менеджменту в освітню діяльність: вимога часу. Школа проєктного менеджменту» за активність, громадянську позицію та бажають успіхів, перемог всім педагогам які долучилися до інноваційного заняття!